Sağlık iksirimiz…
Ege’nin cömert topraklarında, organik tarım sertifikalı zeytinliklerimizde, kimyasal gübreler ve pestisitler kullanılmadan özel olarak yetiştirilen zeytinler soğuk sıkım yöntemi ile yüksek polifenollü organik zeytinyağına dönüştürülmüştür.
Sağlık için her sabah 1 yemek kaşığı zeytinyağı içmenizi tavsiye ederiz.
Zeytinyağının yakıcılığı, içeriğindeki polifenoller ve özellikle oleokantal maddesinden kaynaklanır. Oleokantal, boğazda hafif bir yanma hissi yaratır ve bu aslında zeytinyağının taze ve yüksek kaliteli olduğunu gösterir.
Saklama Koşulları : Yaklaşık 18 C derecede karanlık ortamda saklanmasını tavsiye ederiz. Yüksek sıcaklık yağdaki faydalı bileşenlerin kaybolmasına neden olabilir. 10 C’nin altındaki sıaklıklarda donma eğilimi gösterebilir, bu zeytinyağının kalitesini etkilemez. Donan zeytinyağının oda sıcaklığında çözünmesini sağlayınız.
Kullanım sonrası şişenin kapağını kapatarak hava ile temasını engelleyiniz, hava ile uzun süre temas zeytinyağını oksidasyona uğratabilir.
Çevremizi Koruyalım : Bitkisel atık yağlarınızı lavaboya ya da çöpe dökmeyiniz.
1 lt kullanılmış atık yağ yaklaşık 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Çöpe kontrolsüz olarak atılmış yağlar ise toprağa karışarak yer altı sularımızı kirletebilir.
Kulanılmış atık yağlarınız için lütfen belediyelerin atık yağ toplama merkezleri ile iletişime geçiniz.